HomeSzakmai hírek tervezőknek2019.04.11.

Folytatódik a Cleartex szakmai előadás sorozata MÉK továbbképzési pontokért.

Ismerje meg Ön is a hatékony és stílusos szennyfogó rendszerek tervezésének módszerét!

Mi a  legkényelmesebb helyszín egy oktatásra?
Természetesen az Ön irodája.

Mi elmegyünk Önökhöz és szakmai bemutatót tartunk kollégáinak. 

Azok, akik ezen az oktatáson részt vesznek, nem csak a Cleartex szennyfogó rendszereit ismerhetik meg, hanem az ArchiCAD szennyfogó tárgyobjektumot is.

Az oktatáson résztvevők 1 MÉK továbbképzési pontot kapnak.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Online regisztráció: https://cleartex.hu/regisztracio/
E-mail: pokorni.flora@cleartex.hu 
Telefon: +36 30 297 81 28

 

    

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, regisztráljon még ma!

Benne vagyunk a MÉK évkönyvben!

 


Kinek tervez a tervező?

Egy épület minden napi használata mást kíván, mint az eddigi tervezői gyakorlat erről gondol!
Egy magyarországi leányvállalattal rendelkező elektronikai cégóriás elégelte meg évtizedes rossz tapasztalatát „szép, elegáns, szemrevaló” bejáratával kapcsolatban.
Egységes, látványos, egyszínű, magas fényű kerámia burkolat. Nagyon elterjedt „design” (volt) tervezői körökben.

Mi is a probléma ezzel?

  • a fényes burkolaton minden porszem és vízcsepp meglátszik – főként szép, világos üvegfelületek mellett
  • rendkívül balesetveszélyes – borzasztóan csúszik, ami minden munkáltató rémálma

Kültérre eredetileg egy 180 cm x 120 cm burkolatba süllyesztett szennyfogó lett tervezve. Ez a méret napi 3600 saját dolgozó plusz az ügyfelek több tízezer lépésének megtisztítását hivatott ellátni.

Átgondolta ezt valaki?

Az üzemeltető beltérre különböző mennyiségben és méretekben leterített bérszőnyegekkel próbálta a harcot felvenni a napi több tíz kilogramm szennyeződéssel szemben. Az elcsúszás veszélyét szintén „esztétikus” csúszásmentesítő szalagok felragasztásával igyekeztek elkerülni.

Íme, ez lett az eredmény:

 

A Cleartex által kivitelezett tisztaságvédelmi koncepció egyszerre nyújt minden eddigi problémára tökéletes megoldást. Az új szennyfogórendszer lehetőséget ad az eddigi takarítási gyakorlat megváltoztatására, melynek következtében könnyebbé, gyorsabbá és egyszerűbbé válik a munka. Mindez egyértelmű költségmegtakarítást eredményez.

Design elemként a cég egyedi logója – összhangban a falfelületek dekorációjával –  már a bejáratban üdvözli a betérőket.

 

Ne feledjék kedves tervező kollégák:

A prevenció egyben arculati elem is!

Meg kell tanulni ebben gondolkodni!


A szürke 9 árnyalata

 A geometrikus formák a szőnyegtrendekben is hódítanak. Ugyanez igaz a szürke színű burkolatokra. Valahogy nem lehet őket megunni, még mindig a szürke különböző árnyalataira esik leggyakrabban a választás. A Tessera Nexus szőnyeg külleme fémhálós felületet ötvöz kifinomult vonalvezetéssel. A legkülönfélébb irodai és közületi felhasználásra egyaránt felhasználható burkolat. A Nexus megfelel az M12 puha padlóburkolatok Ska kritériumainak, sőt 59% -ban újrahasznosított anyagot tartalmaz. A tartósság és a színtartósság érdekében 100% Invista Antron® Lumena oldat színezett poliamid 6.6 fonalból készül.

A megfelelő szőnyeg kiválasztása körültekintő tervezéssel és átgondolt szempontok szerint történik, hiszen hosszú időre meghatározza a helyiség hangulatát és stílusát. Fontos tehát, hogy vásárlásnál figyelembe vegyük a kiszemelt szőnyeg tulajdonságait.

Különböző helyiségek különböző textúrájú szőnyegeket kíván, attól függően, hogy milyen igénybevételnek van kitéve a szőnyeg. Az erősebben igénybe vett helyekre sűrűbb szövésű, hurkolt szőnyeget érdemes választani, míg a hosszú, vágott szálú, lazább szerkezetű szőnyegeket a kevésbé igénybe vett enteriőrökbe javasoljuk. A Nexus hurkolt szálú szőnyeg 3,1 mm szálmagasságú, az alaplappal együtt 6,3 mm-es. Mérete: 50 x 50 cm modulok. GUT besorolással rendelkezik.

Ez azt jelenti, hogy a Tessera összes termékcsaládján elvégezték a legújabb és legszigorúbb vizsgálatokat a vegyi anyagok és a káros anyag kibocsátás tekintetében, a fogyasztók biztonságának biztosítása érdekében. A Nexus könnyen kombinálható az Allura Flex vinyl-lapokkal is, ugyanazzal a ragasztóval rögzíthetők és nem szükséges semmilyen váltóprofilt alkalmazni közöttük.

Továbbá a gondos tervezésnek köszönhetően, kompatibilisek a korábbi szőnyegekkel, a Nexus kilenc új designja jól illik a korábbi választásokhoz.

  


Vlies tapéta vs. papír tapéta

A tapétagyártók kínálatai közt nagyon nagy választékkal találkozhatunk.

Hogyan döntsük el, hogy milyen fajta tapétát, egyedi tapétát válasszunk egy irodába, közösségi térbe, otthonra?

Vlies (növényirost) vagy papír alapú legyen?

Összehasonlító elemzésünk ebben segít eligazodni.

 

 

 

 

Vlies tapéta

A vlies tapéta cellulóz és poliészter alapú nem szőtt textília, textilszálak és cellulóz keverékéből készül, különböző domború mintázatú (habosított) nyomott mintás felületekkel, ami utánozhatja a szövet, a halszálka stb. mintákat. Vízálló és kismértékben hőszigetelő hatású.

Rugalmas, erős anyag, ezért kisebb mozgások hatására nem reped el. Különösen ajánlott olyan helyiségek tapétázására, ahol a gipszkartonon a mozgások miatt apró repedések keletkezhetnek.

Igen strapabíró és kisebb repedések áthidalására is alkalmas. Kismértékben gyúlékony és felhasználás közben is bőrbarát. Felrakás előtt a falat mélyalapozni kell, majd annak száradása után kell csak a falat Vlies ragasztó anyaggal bekenni. A tapétát nem kell ragasztóval bekenni.

Illesztéseknél az alapanyagának köszönhetően, nem áll fenn a szakadás vagy gyűrődés veszélye, ami olyan vesződségessé teszi a hagyományos papírtapéták illesztését.

Emellett arra is lehetőség van, hogy nedvesen vágjuk méretre és formára.

A rögzítési módszer előnye, hogy a fal burkolása közben, ha esetleg hiba történt volna, probléma nélkül leszedhető, majd a helyes módon visszahelyezhető a Vlies tapéta, a „csíkmentes” munka így garantált. Ugyanígy későbbi eltávolítása sem okoz gondot – szárazon is pillanatok alatt, könnyedén eltávolítható, méghozzá teljességgel maradék nélkül, ami a hagyományos papír tapétákról nem mondható el. Így akármilyen javítást vagy komolyabb munkálatot kell is esetleg végezni a falon vagy a falban, a tapéta egyszerűen lehúzható, majd ha végeztünk, probléma nélkül visszahelyezhető.

 

Tudta?

A Vlies tapéta irodákba kiváló falburkoló alapanyag, mert irodabérlet esetén, ha a cég elköltözik és az eredeti állapotot kell visszaállítani, a tapéta eltávolítása nem tesz kárt a falban, így az utólagos munkálatokat nem igényel.

 

 

Papír tapéta

A papír tapéta beszerzése általában olcsóbb, mint a vlies tapétáé. Másrészről viszonylag sok hátránya van. A papír tapéta a ragasztó felkenése után kissé összeugorhat, így ezzel a tapétázás során számolni kell. A ragasztót fel kel vinni a tapétára és a falra is, majd várni kell néhány percet, míg kellőképpen át nem nedvesedik. A vlies tapétához képest nehézkesebb vele a munka, hisz két kenési folyamatot kell végrehajtani és időigényesebb is. Nem ajánlott nyirkos környezetbe és repedezett falra. A kifolyt ragasztó eltávolítása is sokkal nehézkesebb, körülményes, ellenben a Vlies tapétával. Kopásállóságuk is lényegesen rosszabb, mint a Vlies anyag esetében.

 

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk az előnyöket és a hátrányokat.

A fentiekből jól látható, hogy a Vlies tapéta utca hosszal nyerte meg ezt a versenyt.


3D hatású szőnyeg, az INCATI nagy dobása

Ez a különleges térhatással bíró szőnyeg nem csupán attól különleges, hogy a ma oly kedvelt 3D hatást nyújtja.

Ezt a Normandy kollekciót megkapó küllemű design és dinamizmus jellemzi. Anyagában színezett poliamid szálakból készül, 11 varázslatos színben érhető el ez a hurkolt szálas modulpadló, amely a már megszokott 50×50 cm-es modul vagy 100×25 cm-es plank mérettel rendelkezik. Természetesen tekercses típusa is elérhető, a szokásos négy méter szélességű kiszerelésben. Szálmagasság 6,5 mm, hátlappal együtt a teljes magassága 8,5 mm.

Ahogy már megszokhattuk Bfls1-es tűzbiztonsági besorolással rendelkeznek és mindegyik szőnyegük kérhető hangszigetelő hátlappal is.

Óriási lehetőségek rejlenek ebben az attraktív szőnyegben. A tervezés során akár a falra is „felvihető”, kreatív installáció alakítható ki vele vertikálisan is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hogy kerül egy porcelánboltba Alutrend szennyfogó és Cleartex logós lábtörlő?

A Herendi Porcelán Palota elegáns üzletét egy kisebb alusínes szennyfogó és kétféle logós szőnyeg ékesíti és persze óvja a szennyeződésektől.

Az egyik szőnyeget, mely a főbejáratnál található, kör alakúra készítettük, míg az oldalsó bejáratot egy széles, téglalap formájú szennyfogó védi.

 

 

 

 

 

 

0 thoughts on “2019.04.11. Hasznos tudás burkolatok betervezéséhez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Telefon:+36 23 887 400
E-mail:cleartex@cleartex.hu
Elérhetőségek
Kérjen tőlünk árajánlatot!

Válasszon árajánlatkérő űrlapjaink közül!

Töltse azt ki, majd kattintson a Kérem az árajánlatot! gombra. Kollégáink munkanapokon 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.