HomeSzakmai hírek tervezőknek2019.04.26.

Folytatódik a Cleartex szakmai előadás sorozata MÉK továbbképzési pontokért.

Ismerje meg Ön is a hatékony és stílusos szennyfogó rendszerek tervezésének módszerét!

Mi a  legkényelmesebb helyszín egy oktatásra?
Természetesen az Ön irodája.

Mi elmegyünk Önökhöz és szakmai bemutatót tartunk kollégáinak. 

Azok, akik ezen az oktatáson részt vesznek, nem csak a Cleartex szennyfogó rendszereit ismerhetik meg, hanem az ArchiCAD szennyfogó tárgyobjektumot is.

Az oktatáson résztvevők 1 MÉK továbbképzési pontot kapnak.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Online regisztráció: https://cleartex.hu/regisztracio/
E-mail: pokorni.flora@cleartex.hu 
Telefon: +36 30 297 81 28

 

     

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, regisztráljon még ma!

Benne vagyunk a MÉK évkönyvben!

 


Miért nem akarnak beltérre szennyfogót tervezni?

Az utólagos, remekbe tervezett megoldás ez lett

Ha akarnak, ha nem úgyis lesz!

Íme egy konkrét példa.

Nyolc évvel ezelőtt készült el ez a nagyszabású Duna parti épület együttes. Alusínes szennyfogók kerültek kültérre, köztes zónába de még beltérre is. Összességében 50 m2, ami igen nagy mennyiség, de járásirányban még sem bírja felfogni a napi 1000 fő terhelést.

 

 

 

 

 

Felmérésünk és szakmai elemzésünk után az alábbi javaslattal éltünk.

 

Egységes megjelenés, a kívánt színek és céglogó megjelenítése, folyamatosan tiszta felületek, csúszásveszély megszüntetése, csökkenő takarítási költségek.

Ez a Cleartex Tisztaságvédelmi Program!

 

 

 

 


Mit tud a melegburkolat kopásállóságról?

Gyakran találkozom azzal a helyzettel, hogy úgy szeretne valaki minőségi melegburkolatot vásárolni, hogy kizárólag a kopásállósági értékre alapozná a választását.

De ez ennél sokkal összetettebb kérdés. Ugyanis a kopásállóságon kívül még van néhány fokmérője annak, hogy olyan padlót válasszon, ami valóban hosszú évekig kiválóan szolgálja a helyiséget.

A kopásállóságért egy speciális fedőréteg felel, ez a PVC esetében a PUR védőréteg, míg a linóleumoknál a TopShield 2 védőréteg. A mai poliuretán koptatórétegek rendkívül ellenállók és maga az anyag sem reped, vagy törik még évek múltával sem.

AC kóddal jelölik a kopásállóságot.

A kopásállósággal sokszor összekeverik az alkalmazhatósági osztályt. Ez az érték azt jelöli, hogy mekkora forgalmú helyiségekbe ajánlott lerakni a burkolatot. A 31-est alacsony forgalmú helyiségekbe javasoljuk. A 32-est a közepes forgalmú helyiségekben használhatjuk. A 33-as pedig a nagy forgalmú helyiségekbe, irodákba, üzletekbe ajánlott.

Ezen túlmenően fontos egy melegburkolat esetében az LRV (Light Reflectance Value) azaz a visszatükröződési érték. A látható és használható fény százalékos mérése, mely visszatükröződik a felületről megvilágításkor. A LRV-t érdemes figyelembe venni szín választáskor. A fekete fényvisszaverődési értéke 0% és elnyeli az összes fényt. A fehér szín fényvisszaverődési értéke 100%. Elengedhetetlenül fontos információt közvetít az NCS érték. A numerikus színkódokkal, az ún. NCS Jelzésrendszerrel bármely szín precízen definiálható, annak érdekében, hogy a helyiségbe legjobban passzoló burkolat kerüljön.

 


ÚJDONSÁG! – Radici Wool Style padlószőnyeg

A Radici új Wool Style kollekciója 100 % buklé gyapjúból készül. A modern Chromojet © nyomtatási technológiának köszönhetően, a legmagasabb felbontású designok reprodukálhatóak felületén. Tizenhat színkombináció és huszonhat féle design, a moderntől a klasszikusig jellemzi a Wool Style kollekciót. Magas komfortfokozat jellemi, a maga 3,8 mm szálmagasságával valódi élményt nyújt a talpnak.

 

 

 

 

 

 

 


A tapétázómester esete Tóth Marival

Egy kreatív emberben aki nap mint nap szebbnél szebb egyedi tapétákkal dolgozik felmerül a kérdés, hogyan inspirálja a tapétázómestert, hogy bátrabban használjon egyedi tapéta alapanyagokat.

Mindig jön a fanyalgás: – Már megint Vlies tapéta? Mikor fogok már fűrészporos tapétát rakni?

A segítő válasz soha nem késik: – Soha, kedves barátom. Soha!

Hogy kerül ebbe a történetbe Tóth Mari? Nos a válasz erre sem bonyolult. 2007 környékén ismerkedtem meg Tóth Marival. A hölgy tanította meg nekem, mi a különbség a papír tapéta és a Vlies tapéta között. Az Ő segítségére és szakmai tudására volt szükség ahhoz, hogy a tapétázók is megértsék és elfogadják, hogy a technológia nem áll meg, a papír tapétát felváltja a Vlies és a felhasználók köreiben egyre jobban elterjednek az egyedi strukturált tapéták is. A változást már nem lehet megállítani, így Tóth Mari víziója bejött és csak terjed és terjed.

Köszönjük Tóth Mari!


Győri Olimpiai Csarnok szennyfogói

A Győri Olimpiai Csarnok főbejáratában, a pályához vezető ajtókban és a mellékbejáratokban is Cleartex Alutrend alusínes szennyfogók gondoskodnak a nagy forgalmú épület tisztán tartásáról.

 

 

 

 

 

 

0 thoughts on “2019.04.26. Hasznos tudás burkolatok betervezéséhez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Telefon:+36 23 887 400
E-mail:cleartex@cleartex.hu
Elérhetőségek
Kérjen tőlünk árajánlatot!

Válasszon árajánlatkérő űrlapjaink közül!

Töltse azt ki, majd kattintson a Kérem az árajánlatot! gombra. Kollégáink munkanapokon 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.