HomeCLEARTEX HÍRLEVELEK2019.04.29

Te milyen irodában szeretsz dolgozni?

Szürke, lehangoló, VAGY vidám, inspiráló?

Kreatív emberként számomra nagyon fontos, hogy a munkatársaid számára az irodában otthonos, inspiráló környezet tudjunk kialakítani.

A Cleartex Design küldetése, hogy ebben komplex szolgáltatásaival segítse meglévő, és leendő partnereit.

Miben számíthatsz ránk?

  • irodai dekorációs ötletek
  • grafikai tervek
  • irodai faldekoráció
  • irodai falmatrica
  • irodai asztal dekoráció
  • 3d dekoráció
  • dekor fal
  • falmatrica
  • üzlet dekoráció
  • gyártás és kivitelezés

 Jó ha tudod!

 A munkatörvénykönyve előírja, idézem: „A munkáltató alapvető kötelezettségei közé tartozik a munkavégzéshez szükséges feltételek biztosítása, kiemelt tekintettel az  egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzési körülmények kialakítására.”

A részleteket az alábbi linkre kattintva tudod elolvasni>>


Akadálymentesítés vakok és gyengénlátók számára Alutrend taktilis sávval

A Cleartex kollégáinak elsőként sikerült Alutrend szennyfogórendszerbe taktilis vezetősávot építenie vakok és gyengénlátók számára. A rendszer nagyon fontos információt biztosít a használójuk számára, hozzájárul a térben való haladásukhoz olyan helyen, ahol ennek hiányában elvesztenék tájékozódó-képességüket.

Az akadálymentesítéskor az Alutrend taktilis vezetősáv nemcsak a gyengénlátók (nagyfokú látás sérüléssel élőknek) hanem a vakok (fehérbottal közlekedők) számára is szolgál hasznos tájékozódási információval.

 

 

 

Többet szeretne tudni?

Hívja kollégánkat a +36 30 458 2828 telefonszámon!

 

Képek a Cleartex Alutrend taktilis sávok beépítéséről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tisztaságvédelmi program cégeknek – kérdésekkel.

Nemrég szakértőként jártunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ott készítettük a cikkben látható fotókat. A képeket nézve rácsodálkoztunk, hogy vajon miért nincs egy ilyen forgalmas helyen rendes szennyfogó rendszer kiépítve.

Mivel ez egy húsba vágó kérdés, így arra gondoltunk, hogy inkább megosztjuk az ott szerzett tapasztalatainkat és a példát átfordítjuk egy elgondolkodtató feladattá.

Kérdésünk: a fotón látható nemzetközi közlekedési csomópont hogyan tud megfelelni a tisztaságvédelem bármelyik pontjának?

Forgalmi elemzésünk az alábbi adatokat tárta fel:

Belépők száma: napi több ezer – akár több tízezer – átmenő forgalommal kell számolnunk bejáratonként.

Az áthaladó forgalom jellemzői: főként gyalogos forgalmat jelent, mely mellett a kerekes forgalom is jelentős – gurulós bőröndök, babakocsik, kerekes székek.

Szennyező járófelületek: a cipők járófelületei – talpai – teljesen vegyesek, a bakancstól a körömcipőig terjedhetnek.

Jellemző szennyező hatás: elsősorban városi kosz (sár, kavics, falevél) és por, esős-havas időszakokban pedig víz.

A forgalom napi eloszlása, intenzitása: folyamatos, 24 órás nyitva tartás. A nappali órákban intenzív, éjszaka valamivel kisebb mértékű.

Ezen adatok, a fotók és korábbi cikkeink, valamint a honlapunkon található információk segítségével gondolkodásra buzdítjuk Önöket. Vajon hogyan lehetne átalakítani ezt a bejáratot úgy, hogy megfeleljen a tisztaságvédelmi előírásoknak: mi lenne a megfelelő méretű szennyfogó, hogyan lehetne kialakítani egy zónaszemléletnek megfelelő rendszert és milyen anyagokat használnának fel? Az ötleteket elküldhetik a pokori.flora@cleartex.hu e-mail címre. Következő hírlevelünkben megadjuk a megoldást.


 

Visszarepültünk az időben 1995-be. Hogyan kellett volna …

Februárban egy kolléganőnk a belvárosba volt hivatalos egy megbeszélésre, ott készítette a cikkben látható fotót. A Bank Center épülete szinte mindenki előtt ismert aki üzleti okból Budapesten jár, de a várost felfedező turisták is óhatatlanul belebotlanak a Szabadság tér ikonikus épületébe. A kép tanúsága szerint szó szerint belebotlanak, mert sajnos az épület bejáratai nincsenek felszerelve rendes szennyfogó rendszerrel. Mivel a Bank Center 1995-ben épült, így ez a hiányosság nem róható fel senkinek, hiszen ebben az időszakban Magyarországon még nem voltak elterjedtek a professzionális, beépített szennyfogó szőnyegek.

Az épület használata során azonban óhatatlanul felmerül az igény, hogy a napi több ezer betérő a lehető legkevesebb szennyeződést vigye be a belső terekbe és ezt a kérdést az üzemeltetés utólag kihelyezett lábtörlőkkel próbálja megoldani. Ezt látjuk itt is, ráadásul úgy, hogy megvan a hatékony tisztításhoz elengedhetetlen három zóna – kültér, köztes zóna, beltér. A megfelelő anyagok és méret használata azonban még hiányzik, az itt alkalmazott megoldás ebben a formában még nem elegendő, a kültéri gumi lábtörlő ráadásul kifejezetten balesetveszélyes. Kültérre minden esetben pont a balesetveszély elkerülése érdekében beépített szennyfogót szoktunk javasolni. Viszont fontos észben tartani, hogy ha valamiért utólagos süllyeszték kialakítására nincs lehetőség, akkor is megoldható biztonságosan, hatékonyan és esztétikusan a szennyfogó rendszer kiépítése. Kültérre is létezik egyedi méretben és formában leteríthető szennyfogó szőnyeg, ahogy az a másik, általunk készített látványterven látszik.

Emellett fontos figyelmet fordítani a beltéri szennyfogó típusára és méretére. Nagy forgalmú bejáratokba elengedhetetlen a prémium minőségű anyagok használata, valamint a megfelelő méret kialakítása. Ezekkel a változtatásokkal mérhetően kevesebb szennyeződés kerülne be a belső helyiségekbe, így az üzemeltetés problémája megoldódna. Emellett sokkal esztétikusabb képet nyújtanának a bejáratok, ami nagyban javítaná az összhatást. Így pedig nem botlás, hanem a megérdemelt csodálat miatt állnának meg ez előtt az egyedi kialakítású épület előtt a Szabadság téren áthaladók.      


Mit tud a loose lay padlóburkolat?

 

A loose lay padlóburkolat, ahogy az angol neve már sejteti, egy kiváló PVC burkolat, amely szabadon fektethető. Olyan egyedi, akusztikus vinyl burkolat, ami, ragasztók nélkül telepíthető, mivel csúszásgátló hátoldallal rendelkezik.

Kiváló mérettartás jellemzi. Kopásállósága 34-es, tehát ideális forgalmas területeken éppúgy, mint családi házak vagy lakások esetében. Gyorsan és egyszerűen telepíthető, kellemetlenségek, szagok nélkül. 0.5 mm-es vastagságának köszönhetően felül lehet vele burkolni régi felületeket is. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a hidegburkolat ép legyen, a szélek ne legyenek letöredezve. Ha parketta vagy laminált padló felületére kerül, úgyszintén legyen ezek felülete sík, sérülésmentes.
Burkolást megelőzően az aljzat legyen sík, tiszta, repedésektől mentes. 24 – 48 órával a burkolás előtt minimum 15 C-os hőmérsékletű helyiségben kell tartani a burkolatot. A padló minimális hőmérséklet 10 C kell legyen.

A villámgyors burkolási munkát követően, a padlót a telepítés után közvetlenül használatba lehet venni legyen szó konyháról, nappaliról étkezőről vagy közületi helyiségéről. Kellemesen puha, zajmentes padlózatot kapunk a loose lay-t használva.

A szabadon fektethető modulok padlófűtésre helyezhetők. Elérhető klasszikus 50 x 50 cm-es, vagy nagyobb 100 x 100 cm-es modulokban, valamint különböző méretű plank formátumokban, így annak függvényében tudunk választani, hogy mekkora helyiséget szeretnénk loose layel burkolni.

További előnye, hogy a padló az aljzat megrongálása nélkül is felszedhető: hosszú távon egyszerűvé teszi a felújítást és a karbantartást. Akár többször is újra felhasználható.
Poliuretán felületkezeléssel van ellátva, ami megkönnyíti a takarítását. Tisztítása kézi felmosóval vagy géppel is történhet. 
Vizes helyiségekben is tökéletesen helytáll. Nem csúszik és nem lesz kellemetlen, hűvös érzés a lábunk alatt. Ezért javasoljuk a használatát ott is.

A Loose lay-ek formatervezése a természetes hatású fa mintázatoktól a modern betonig terjed. E változatos textúrák közül lehet választani az irodánkhoz, otthonunkhoz és személyiségünkhöz leginkább illőt.
Természetesen színben, mintában hozzá illő szegélyléceket, burkolatváltó profilokat is lehet hozzá választani, de a ma oly elterjedt fehér vagy színezett MDF szegélylécekkel is nagyszerűen párosítható.

 

Képek a loose lay padlóburkolatról: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mire figyeljünk egyedi fal-és padlóburkolatok betervezésénél?

Műhelytitkok amire oda kell figyelni. (1. rész)
Sok fejtörést okozhat ha nem kellő odafigyeléssel választjuk ki egyedi fal-és padlóburkolatainkat.
Már az elején elcsúszhatunk ha a fal vagy padló állapotát és méreteit nem megfelelően mérjük fel.

Két út közül választhatunk:
1. Mindent saját magunk végzünk.
2. Igénybe veszünk egy külső szakértői csapatot, akiknek ez a munkájuk, a szakmájuk.

Kíváncsi a részletekre?

Kattintson ide!>>


Mert a méret, igenis lényeg!

A Halbmond 2018-as újdonsága a MEGA modulszőnyeg.

A minták, a design zseniális, mint ahogyan ezt már megszokhattuk.

Ami viszont nem megszokott, az a méret.

Ugyanis 192 x 192 cm-es egy-egy modul mérete.

Önnek is megtetszett?

Tervezzen  vele!

Hívja kollégánkat a +36 30 297 81 28 telefonszámon!


 

Hogyan kerülhet egy óvoda falára Cleartex tekercses PVC padló?

A választ Jankó Kata és Holló Gabi tervezőktől tudhatjuk meg.

“Az óvodától a tervezésnél szabad kezet kaptunk. Egyrészt a szobák és a folyósok egyedi kialakításával szerettünk volna inspirálni a gyerekeket a mindennapi tevékenységeikben. Másrészt a három színes csoport szobáit és mosdóit a rájuk jellegzetes motívumokkal színekkel különböztettük meg.

Nagyszerű ötletnek bizonyult, hogy a tekercses PVC padlót ne csak járófelületként használjuk, hanem felvigyük a falakra is, így adva az egyes tereknek harmonikus egyedi külsőt.”

 

 

Kíváncsi a részletekre?

Kattintson ide!>>

Képek az óvodáról:

 

0 thoughts on “2019.04.29 Áprilisi hírlevelünk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Telefon:+36 23 887 400
E-mail:cleartex@cleartex.hu
Elérhetőségek
Kérjen tőlünk árajánlatot!

Válasszon árajánlatkérő űrlapjaink közül!

Töltse azt ki, majd kattintson a Kérem az árajánlatot! gombra. Kollégáink munkanapokon 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.