Védje termékeit, berendezéseit az elektrosztatikus kisülésektől!

Tisztatéri burkolatok, munkaszőnyegek és kiegészítők

A legtöbb munkakörnyezetben nem védekeznek az elektromosság láthatatlan “kisördöge” ellen, azaz a töltésszétválasztódás okozta – néha szemmel is látható – kisülések szabadon “garázdálkodhatnak”. Ezzel nincs is probléma egy fagyizóban vagy egy fém kohóban, ellenben ahol emberek rendszeresen járkálnak, tárgyakat pakolnak és különböző elektromos berendezésekhez nyúlnak, vagy éppen annak javításán, összeszerelésén dolgoznak, ott a különböző mozgási energiákból létre jövő sztatikus elektromosság ellen minden esetben szükséges védekezni.

 

Az ESD (elektrosztatikus kisülés) elleni védekezésnek egyetlen hatékony formája – értelemszerűen egy jól elhatárolt térben – vezetőképes anyagok használata, illetve földelt rendszerek alkalmazása. A földelt állapotú burkolat, munkapad és munkaruha minden esetben a földelés irányába száműzi a nem kívánatos elektromosságot, így nem fordulhat elő töltésszétválasztódás sem.

A teljes felületén vezetőképes, tisztatéri PVC burkolatok ellenállnak a laborokban használt emulzióknak, megakadályozzák a mikroorganizmusok elszaporodását, és tűz esetén gátolják annak terjedését.

 

Az ESD elleni ergonómia munkaszőnyegek megelőzik az elektrosztatikus sokk kialakulását és védik a dolgozókat a kifáradástól, illetve az aljzatot a különböző fizikai sérülésektől.

Nézze meg a legnépszerűbb ESD elleni megoldásokat!

földelt melegburkolatok és munkaszőnyegek

Colorex EC moduláris, vezetőképes, tisztatéri PVC burkolat

 

A Colorex EC egy folyamatosan vezetőképes, tisztatéri besorolású, bakteriosztatikus képességgel bíró PVC. A speciális burkolat megvédi az elektronikus berendezéseket a mozgási energiából származó, töltés szétválasztódás okozta elektrosztatikus sokktól.

Tarkett XF2 vezetőképes, tekercses kiszerelésű linóleum burkolat

 

A Tarkett XF2 vezetőképes linóleum burkolatot kifejezetten ESD elleni környezetbe (elektronika, kutatás/fejlesztés/gyártás) fejlesztették. Megvédi a berendezéseket az elektrosokktól, ráadásul bakteriosztatikus, ezért kórházi, vegyészeti labor környezetben is alkalmazható.

Cushion Ease Solid ESD elleni, moduláris munkaszőnyeg

 

A Cushion Stat egy száraz területre fejlesztett, komoly ergonómiai hatású, nagy terhelhetőségű, csúszásmentes, moduláris munkaszőnyeg főleg nagyüzemi környezetbe, ami az elektrosztatikus kisülések okozta eszközsérülések ellen nyújt védelmet.

Cushion Stat ESD elleni ipari szőnyeg

 

A Cushion Stat egy száraz területre fejlesztett, nagy ergonómiai hatású, kis terhelhetőségű, csúszásmentes munkaszőnyeg főleg labor környezetbe, ami az elektrosztatikus kisülések okozta eszközsérülések ellen nyújt védelmet.

Diamond Stat ESD elleni munkaszőnyeg

 

A Diamond Stat egy száraz területre fejlesztett, magas ergonómiai hatású, közepes terhelhetőségű, nevéből adódóan gyémánt mintázatú, csúszásmentes munkaszőnyeg, ami az elektrosztatikus kisülések okozta eszközsérülések ellen nyújt védelmet.

Skystep ESD elleni ergonómiai szőnyeg

 

A Skystep ESD egy száraz területre fejlesztett, kiemelkedő ergonómiai hatású, kis terhelhetőségű, csúszásmentes munkaszőnyeg főleg labor, illetve irodai használatra, ami az elektrosztatikus kisülések okozta eszközsérülések ellen nyújt védelmet.

Válasszon ESD elleni kiegészítőket!

földelési kellékek

ESD szőnyeg földelő

ESD sarok földelő

ESD csuklópánt

ESD földelési pont

.

Még több ipari megoldást szeretne látni?

ipari szőnyegek, csúszásmentes padozatok, biztonsági padlójelölés

Ergonómiai munkaszőnyeg

Csúszásmentes megoldások

Biztonsági kiegészítők padlóra

GRP-GRIT csúszásmentes platform

Higiéniai szennyfogók

Projekt PVC padlóburkolat

Látogasson el tematikus ipari megoldásokat bemutató weboldalunkra!

Kérjen segítséget kollégáinktól a tökéletes választáshoz!

felkeressük Önt és együtt megtaláljuk az optimális megoldást

Küldjön üzenetet értékesítő kollégáinknak most!melegburkolatokszennyfogókfali burkolatokipari megoldásoktöbb megoldás

Telefon:+36 23 887 400
E-mail:cleartex@cleartex.hu
Elérhetőségek
Kérjen tőlünk árajánlatot!

Válasszon árajánlatkérő űrlapjaink közül!

Töltse azt ki, majd kattintson a Kérem az árajánlatot! gombra. Kollégáink munkanapokon 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.