Miért válaszd, az Alutrend szennyfogó rendszert?

alutrend-miert3Számtalan érvet lehet felsorolni az Alutrend szennyfogók mellett, de vannak érvek ellene is. Az alábbiakban valós, tesztelésen és tapasztalatokon alapuló összehasonlításokkal érzékeltetjük, hogy milyen tények szólnak az Alutrend termékek mellett vagy ellen. A valóság viszont az, hogy egyre többen döntenek a szennyfogó rendszerek mellett Magyarországon is. Az általunk “szennyfogónak” hívott rendszerek alapvetően nem sokban különböznek a lábtörlőktől. Az alkalmazásuk miatt nevezzük őket rendszernek, amiből a különbség is adódik. Az otthoni lábtörlők esetében a cipőtalpat többször ismételve töröljük bele a lábtörlőbe, ezáltal dörzsölődik le a szennyeződés. A rendszer ezzel szemben önműködően dolgozik. A jól megtervezett hosszúságú és járófelületű szennyfogó rendszer automatikusan, járás közben tisztítja meg a talpakat. Ezt mutatja, hogy az Alutrend a saját piacán 80%-os piaci részesedéssel rendelkezik.

Érvek az Alutrend szennyfogó, lábtörlő mellett


A legfontosabb szempont a kiválasztásnál a költséghatékony megvalósítás. A TCO, azaz a birtoklási összköltség kiszámítása az Alutrend szennyfogók esetében viszonylag nagy számmal kezdődik. Az élettartama lényegesen hosszabb, mint a szerkezet nélküli csak textil vagy műanyag lábtörlőknek, ráadásul karbantartást sem igényel többet. Az alusínes lábtörlők piacán is egyedülálló minőséget képviselő Alutrend a hazánkban elérhető lábtörlők közül a legnagyobb szilárdsággal és teherbírással rendelkezik. Az Alutrend Maxi és Mini szennyfogókra 5 év, a Compactra 1 év teljes körű garancia vonatkozik, a hasznos élettartamuk – megfelelő karbantartás mellett – viszont meghaladhatja a 10 évet is.

alutrend-miertA szennyfogók alapvető funkciója, hogy megvédje a belső területek padlózatát és a legkevesebb takarításra legyen szükség az épületen belül. Egy jól megtervezett szennyfogó rendszer – legalább két zónával – a szennyeződések körülbelül 96%-át tudja letakarítani a talpakról. Ugyanez a szám például úsztatott fektetésű, konfekcionált méretű, azaz lényegében nem belépési útvonalra szabott, bérelt textil lábtörlők esetén lényegesen alacsonyabb, alig éri el a 20-30%-ot. Az oka egyszerű: a lábtörlőn lábat kell törölni, míg egy optimális szennyfogó rendszeren több, de legalább 6-8 lépést kell megtenni. A lábtörlő egy fajta textilből készül, míg egy rendszer több tisztítási módszerrel dolgozik, ahol különválik a kültéri és a beltéri zóna és azon belül is több tisztító fajta (kefe, bordázott gumi, kaparó és nedvszívó hatású textil) áll rendelkezésre, amit az adott igényekhez lehet szabni. Az épület bejárata előtti terület, ami lehet fedetlen és részben vagy egészben fedett. A szennyfogás elsődleges területe, ahol a szilárd vagy részben folyékony szennyeződések, mint sár, hó, latyak, kavics, rágógumi ledörzsölése történik. A területre fektetett szennyfogók minden esetben időjárásállók. Továbbá lehetőség nyílik szöveges vagy vázlatos grafikák elhelyezésére a lábtörlőben. Az épület bejáratát követő, az ajtón belül eső területek, a zóna szemlélet alapján a másodlagos és harmadlagos tisztítási zóna. A szennyfogás belterületi részei a nedvesség felszívására és a kisebb méretű szilárd szennyeződések letisztítására fókuszálnak, de már több dekorációs lehetőséggel.’,  A lábtörlés a bérelt szőnyeg esetén legjobb esetben is 2-3 lépést jelent, és a tisztítás hatásfoka is számottevően gyengébb. Ebből adódóan a beltéri padlózat állapota nem kielégítő hatású lábtörlőkkel sokkal gyorsabban romlik, több takarítás igényel. Ahol nem megfelelő a sár és latyak eltávolítása, ott nedvesebb évszakokban napi többszöri padlótisztítás szükséges a csúszásveszély elkerülése és a rendezett enteriőr megóvása végett.

ford_szentendreA birtoklási összköltség számítása esetén lényeges különbségek adódhatnak egy hosszú élettartamú, hatékonyan működő és egy kis hatékonyságú, havi bérletű eszköz között. A költség viszont nem minden: a tisztaság, a jó benyomás, a rendezett enteriőr nem feltétlen pénzben kifejezhető fogalmak. Egy modern, részleteiben jól kidolgozott beltér harmonizáló bútorokkal, de oda nem illő lábtörlőkkel, vagy csúszós, foltos padlózattal kiábrándító tud lenni. Főleg azért, mert aki oda belép, legelőször azt látja meg, az a kép tárolódik a memóriájában és az alapján alkot elsődleges véleményt. Egy kereskedelmi vagy pénzügyi szolgáltató egység, egy vendéglő vagy szálloda, egy szabadidő központ vagy színház esetén a rendezettség vagy a higiénia hiánya bevételkiesést okoz.

A Cleartex alumíniumsínes szennyfogó rendszerei megnyerő, elegáns, arculatot kölcsönöznek mind a kortárs, mind a klasszikus stílusú épületek bejáratainak. A testre szabott kialakítási lehetőségek, a kimagasló minőségű anyaghasználat és az első pillantásra szembetűnő higiénia megkülönböztet minden bejáratot, ahol Alutrend rendszerek várják a belépőket, legyen az egy bank, egy filmszínház vagy egy bevásárló központ belépési zónája. Természetesen nem csak a szennyfogók tűnnek fel az épületbe belépőknek, hanem az összhang, amit a jól kiválasztott járófelület és az ízlésesen megtervezett formák adhatnak a beltér egységéhez.

alutrend-miert3 alutrend-miert4 alutrend-miert5

Az Alutrend szennyfogó rendszer formai kialakítása eltérhet bármilyen konvencionális formától. A lábtörlők általában téglalap alakúak, míg az Alutrend lehet kör alakú, külső vagy belső körívvel kiszabott szögletes forma, excentrikus alakzat, konkáv vagy konvex sokszög. A rendszer több elemből is összeépíthető, illesztésük minden esetben botlásmentesen kivitelezhető kiegyenlített aljzaton. A speciális alakú Alutrend megoldásokról további információkat talál itt.

A szennyfogó rendszer részei könnyen feltekercselhetőek és karbantartásuk nem kíván speciális eszközöket vagy szaktudást. Tisztításuk hasonlóan történik, mint a hagyományos szőnyegek esetén, de a porszívózás mellett lehetőség adódik alacsony víznyomású mosórendszerrel történő átmosásra.

 alutrend-miert6  alutrend-miert7  alutrend-miert8

Az Alutrend rendszerek a hazai építőipari és létesítmény gazdálkodási igényeket hiánytalanul kielégítő szolgáltatásokkal állnak rendelkezésre. A felületek mellett meghatározó jelentőségű a szennyfogók tervezése és a terület pontos felmérése. A belépési zónaszemlélet szerinti kialakítás és az elbotlásos baleseteket megelőző, precíz installáció bármilyen intézményben alapvető követelmény és jogos elvárás is. A bejáratokat több részre bonthatjuk aszerint, h

ogy milyen szennyeződéseket kell letisztítani. Egy hatékony és gazdaságos szennyfogó rendszer professzionális tervezése a bejárattal vagyis az épülettel azonos időben, a külterületek, illetve az éghajlat figyelembevételével történik. Kintről befelé haladva érdemes a tisztító felületeket változtatni a magasabb tisztítási is szárítási hatásfok érdekében.  A Cleartex Kft. és viszonteladó partnerei bármelyik szolgáltatási körben igény szerint rendelkezésre állnak. Az elképzelések maradéktalan kivitelezéséhez továbbá az ingyenesen letölthető ArchiCAD tárgyobjektum tervezőmodul nyújthat támogatást – az építészek és a tervezők számára.

Hogyan ajánljuk az Alutrend szennyfogók telepítését?

Az épületek tervezésének egyik kritikus pontja a bejárat. A legtöbben csak három vagy négy közös helyiséget használnak rendszeresen egy óriási irodaépületből, ami kevesebb, mint az alapterület 1%-a. A bejáratot viszont a dolgozók 80%-a rendszeresen használja, plusz a vendégek is, akár naponta több alkalommal. Ebből adódóan nem mindegy, hogy milyen a bejárat pillanatnyi áteresztőképessége, milyen szél- és szennyfogót alkalmaznak benne, és hogy maga a bejárat illetve az előcsarnok / előtér milyen képet mutat magáról. Egy hatékony és gazdaságos szennyfogó rendszer professzionális tervezése a bejárattal vagyis az épülettel azonos időben, a külterületek illetve az éghajlat figyelembevételével történik. Nyilván később is “betervezhető”, akár egy bérelt lábtörlő garnitúra, de a késői megoldás több járulékos kiadást és kisebb összhangot eredményez. A belépési zónaszemlélet, mint tervezési elv azoknak szól, akik hatékony megoldásra vágynak. Az Alutrend telepítéséről, valamint a belépési zónaszemléletről olvasson bővebben itt.

Érvek az Alutrend ellen

Amennyiben a környezet nem teszi lehetővé az Alut

rend szennyfogó rendszer telepítését, akkor más megoldást javasolunk, mert az elsődleges szempont a biztonság. Tehát, ha nem lehet teljesen sík felületet kialakítani az Alutrend aljzatának, akkor műanyag modulos, kuszáltszálas vagy textil lábtörlő szőnyeget ajánlunk. Hasonlóképp nem lehetséges Alutrend szennyfogó használata olyan területeken, ahol kézi raklapmozgatóval terhelten közlekednek. Az Alutrend Maxi sínjei és annak teherbírása gyalogos és bevásárlókocsis forgalomra lett tervezve, ahol az egyszeri, pontszerű terhelés a töredéke egy “béka” súlyterhelésének.

Alutrend információk első kézből


Ha bizonytalan vagy nem talált meg egy keresett információt, akkor ne habozzon, lépjen kapcsolatba kollégáinkkal! Szaktanácsadóink készséggel tájékoztatják az Alutrend szennyfogókkal kapcsolatos technikai és kereskedelmi információkról. Hívja a +36 23 887 400-as telefonszámot!

Ha személyesen szeretne meggyőződni az Alutrend termékek sokoldalúságáról, fizikai paramétereiről, akkor látogasson el budaörsi irodánkba! Kérjük, mielőtt útnak indulna, egyeztessen időpontot kollégáinkkal, ahol részletes tájékoztatást kaphat a Cleartex Kft. megközelítéséhez. Hívja ez esetben is a +36 23 887 400-as telefonszámot!

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. További információ

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.

Bezár