ipari megoldásaink

Fókuszban az ergonómia és a munkavédelem

Minden ergonómiába fektetett forint kétszeresen térül meg!

Ergonomikus munkaszőnyegek

általános és extrém üzemi környezetbe

Az ipari környezetben komoly felelősség hárul a vállalatok vezetésére, míg kemény munka várja a dolgozókat. A munkahelyi stressz, a kifáradás és balesetek kockázata nagy terhet ró a dolgozókra. Frissen és egészségesen munkát végezni sokkal gazdaságosabb a munkáltatónak, amihez a legalapvetőbb segítség a csúszásmentes és fáradtság csökkentő burkolatok alkalmazása.

A szőnyegek telepíthetők egyéni munkaállomásokhoz, hosszú munkapadok mellé futószőnyegként, vagy teljes értékű padozatként – faltól falig kiépítésben. Az ergonómiai szőnyegek másik célja lehet a folyadék- vagy törmelékelvezetés, de rendelkezésre állnak ESD elleni, illetve eszköz- és padlóvédelmi megoldások is.

Bővebben a témáról:
Ergonómia, munka és eszközvédelem

Termékeink:

Ergonómiai szőnyegek online termékkatalógus

Csúszásmentesítés

felületkezelés csempe-, greslap-, márvány-, beton-, gránit- terazzo, üvegmozaik-, és fém burkolatokon

Előzzük meg a balesetet!

Nem csak az ipari területeken fontos a biztonság, és nem is csak közvetlen munkakörnyezetben. Ahol emberek közlekednek bármikor kialakulhat baleseti kockázat a megváltozó környezeti kondíciók miatt. Egy kiömlő kávé ugyanúgy okozhat elcsúszást, mint egy halfeldolgozó üzemben a padlón összegyűlő jég. Mindkét esetben van optimális megoldás az adott problémára, de a legfontosabb, hogy a baleset bekövetkezte előtt történjen meg az óvintézkedés. Már meglévő, nagy felületű burkolaton a csúszásmentesítő eljárások segíthetnek.

 

Láthatatlan védelem

Meglévő padlófelületek csúszásmentesítésére több megoldás létezik. A legegyszerűbb megoldás zárt térben a kémiai alapú felületkezelés, ami a rendszeres takarítás és karbantartás függvényében átlagosan 1 évig fejti ki a hatását. Másik alternatíva a kétkomponensű, vizes bázisú, átlátszó poliuretán bevonat. Mind két megoldás alkalmazható a legtöbb padlóburkolási anyagon beleértve a matt és a magasfényű felületeket is. A kezelés ideje nagyjából megegyezik az általános padlótakarításra szánt idővel.

Termékeink:

Csúszásmentesítő kezelés online termékkatalógus

Padlójelölés

csúszásmentes, figyelmeztető, fluoreszkáló, foszforeszkáló, formára alakítható

Vannak olyan helyzetek, amikor a padló csúszásmentesítése megoldható érdes felületű szalagokkal. A kőlapokkal burkolt lejtős közlekedők, a lépcsők, vagy akár kültéri betonrámpák esetén kiválóan alkalmazhatók a csúszásmentes szalagok. Viszont a legtöbb ipari területen hiba lenne kihagyni a figyelemfelhívó hatását vagy éppen a láthatóságot növelő fluoreszkáló képességet.

Ráadásul a szalagok helyett használhatók tábla formájú padlójelölők is, ami konkrét üzenetet is hordoznak.

Termékeink:

 
Csúszásmentes padlójelölés online termékkatalógus

GRP rácsok, lemezek és élvédők

törhetetlen, tartós, könnyű és nem korrodálódik

Kültéren és beltéren egyaránt alkalmazható extrém csúszásmentesítő megoldás – akár targonca és teherautó forgalomra – az üvegszál-erősítésű, műgyanta alapú lemezek és rácsok használata. Időjárásálló és speciális vegyi anyagokra ellenálló típusokkal – több méretű csúszásmentesítő szemcsével.

<p,>Amikor már nem segít semmi a csúszás ellen, akkor jön az extrém terhelhetőségű GRP rács, lemez vagy lépcsőelem. Környezettől függően több típus áll rendelkezésre kültéri és általános, illetve vegyszeres beltéri használatra. A GRP óriási előnye, hogy könnyebb és ellenállóbb, mint a fém és egyáltalán nem korrodálódik. A rácsok helyezhetők állványzatra, lépcsőre és folyadékelvezető csatornára. A lemezek gyakorlatilag minden sík felületen telepíthetők teljes táblában vagy vékony csíkokban. A GRP termékek alapvetően a legtöbb RAL árnyalatban gyárthatók, a raktári színek viszont a legnépszerűbb fekete, szürke és sárga árnyalatok.<

Termékeink:
 
 
GRP rácsok és lemezek online termékkatalógus

Kapcsolódó termékeink

További ipari megoldásaink