szennyfogó rendszerek

Tervezzen hatékonyan tisztító bejáratokat a zónaszemlélet alkalmazásával!

Több szintű védelem a kosz és a balesetveszély ellen.

Épület bejáratokhoz tervezett szennyfogó szőnyegek alkotta rendszer

A legtöbben bele sem gondolnak, hogy milyen nagy szerepe van a kültéri szennyfogók használatának az épületek bejáratainál. Különösen a nagy forgalmú  Az igazán nagy méretű szennyeződéseket és a sarat még a bejáraton kívül kell eltávolítani, míg beltéren főleg a nedvesség és a kisebb méretű kosz eltávolítása a szennyfogó rendszerek feladata.

Szennyfogó rendszer kialakítása ideális megoldás kisebb és nagy forgalmú épületek, irodaházak, bevásárlóközpontok, ipari létesítmények és egyéb középületek bejárataihoz.

Legyen szó személy, kerekesszék, bevásárlókocsi, bőrönd, vagy akár jármű, pl. targonca forgalomról, az épületek funkciójához egyedileg tervezett szennyfogó rendszereink akár 96 % hatékonysággal meggátolják, hogy a külső szennyeződések a por, a sár, a csapadék, egyéb organizmusok, stb.  a cipőtalpra, vagy a kerekekre tapadva bejussanak és szétterjedjenek az épületben.

Megfelelően tervezett és kivitelezett, alumínium sínes, műanyag, vagy textil alapanyagú szőnyegekből összeállított szennyfogó rendszer alkalmazásával számottevően csökkenthetők a takarítási költségek, a tisztítószerek felhasználása és a szennyvíz kibocsájtás, valamint növekszik a burkolatok élettartama.

Online termékkatalógus

Épület adottságaihoz és funkciójához illeszkedő szennyfogó megoldások

zónaszemlélet és széles körű alkalmazhatóság

A zónaszemlélet szerint, az épület bejáratánál kialakított szennyfogó rendszer különböző funkciójú elemei hatékonyan gondoskodnak róla, hogy a szennyeződések, kosz, sár és latyak ne jusson be az épületbe. Még a bejáraton kívül kialakított zónában el kell távolítani a nagyobb szennyezőket, míg beltéren főleg a nedvesség és a kisebb méretű kosz megkötése a szennyfogó rendszerek feladata.

Szennyfogóink megfelelnek a legmagasabb minőségi és biztonsági követelménynek. A Bfl-s1 tűzvédelmi besorolással bármilyen nagy forgalmú bejáratba, menekülési útvonalra is telepíthetők.

Alumíniumsínes szennyfogók

a tiszta elegancia és kiemelkedő strapabírás

 

A legnagyobb forgalmú bejáratok különleges megoldásokat kívánnak meg a tervezőktől és üzemeltetőktől. Ahol naponta akár ötvenezren is megfordulhatnak, nem mindegy, hogy milyen kép fogadja a látogatókat, és nem mindegy, hogy mindez milyen költséget jelent.

 

Az Alutrend® alumíniumsínes szennyfogó rendszerek a kifejezetten magas, intenzív forgalom és a vele járó kosz leküzdése érdekében készülnek kiemelkedő minőségű és egyben tűzálló alapanyagokból. A rendszer tervezésekor a maximális hatékonyság és tartósság volt a legfontosabb szempont.Kül- és beltéren egyaránt alkalmazhatók, lehetővé téve a zónaszemléletű szennyfogó rendszer kialakítást. Egy Alutrend® rendszer várható élettartama eléri a 10 évet.

 

 Ipari, mezőgazdasági, logisztikai létesítmények, csarnokok, raktárak és garázsok bejáratánál, ipari kapuinál nagy, akár több mint 1000kN per kerék teherbírású szennyfogó rendszerek telepíthetők. Megfelelően tervezett ipari szennyfogó rendszerek targoncák, gépkocsik, és egyéb járművek kerekéről képesek eltávolítani akár a szennyeződés 95%-át, védve az épület belső tereinek tisztaságát és növelve a munkabiztonságot.

 

Bővebb információ:
 
 
 
Alumíniumsínes szennyfogó termékeink

Műanyag és gumi szennyfogók

kombináltható  kialakítási lehetőségek

 

A műanyag, illetve gumi alapú, nyitott szerkezetű szennyfogók általában speciális megoldások olyan bejáratokba, ahol jelentős a gyalogos forgalom és átlagon felüli mennyiségű nedves állagú vagy nagy és közepes méretű szilárd szennyeződésre lehet számítani.
 

A szennyfogók ezen típusai lyukacsos szerkezetűek, és bordázott vagy mintázott felületűek, ami nagy folyadékelvezetési képességet takar. A nedvesség mellett könnyedén maguk alá gyűjtik a talpakba ragadt kisebb és közepes méretű kavicsokat is.

 

Alapvetően kültérre tervezett, de köztes zónában is sokat használt típusok. Modularitásuknak köszönhetően több azonos méretű típus vegyesen telepíthető, így akár textil borítású modulokkal is keverhető, ami ideális megoldás lehet kisebb területű, zónákra nem osztható bejáratokban.

 

A műanyag és gumi szennyfogók egyaránt elérhetőek konfekcionált vagy tekercses szőnyegként és modulárisan összeállítható padozati burkolatként süllyesztékbe helyezve.

 
Bővebb információ:
 
 
 
Műanyag és gumi szennyfogó termékeink

Textil szennyfogó szőnyegek

hatékonyság beltéren

Kis- ás nagy forgalmú bejáratoknál, amennyiben nincs lehetőség lábtörlésre, ezért a beltéri zónákban a legésszerűbb módszer a felületaktív textil szennyfogók alkalmazása. A takarításig magukba gyűjtik a koszt, míg a felgyülemlett nedvességet kipárologtatják a levegőbe. Rendszerként 96%-os hatékonysággal akadályozzák meg a piszok és a sár bejutását, amivel elkerülhető a beltéri padlózat idő előtti kopása és a nedvesség okozta csúszásveszély. A textil szennyfogó szőnyegek várható élettartama meghaladja az 5 évet.
 
Poliamid szálas textil szennyfogó szőnyegek tekercses és konfekcionált kivitelben is elérhetők. A textil szennyfogók több funkcióval rendelkeznek, ezért a textil szálak is más és más funkciókat látnak el egy szennyfogóban, mint egy egyszerű lábtörlőben.
Elsődleges szerep az apró szilárd szennyeződések eltávolítása, amit erős, masszív szálak végeznek. A nedvességet a kapilláris szálak vezetik a szennyfogó belsejébe. A szennyfogó textil szálakat hőkezeléssel erősítik, hogy taposás után újra felfelé álljanak, ami a szenny tárolása és a nedvesség kipárologtatása miatt fontos.
 
Bővebb információ:
 
 
 
 
Textíl szennyfogó termékeink

segítség a tervezéshez

Cleartex Alutrend® és további szennyfogó CAD tárgyobjektumok ARCHICAD tervezői környezetbe.

Cleartex CAd tárgyobjektumok letöltése

Egyedi nyomtatású szennyfogók

célzott üzenet már a bejáratnál

 

Az egyedi textil szennyfogó szőnyegek nem különböznek sokban az egyedi padlószőnyegtől, de anyaguk és funkcionalitásuk közelebb áll a lábtörlő szőnyegekhez. Alkalmazásuk a beltéri zóna legvégén, a nedvesség felszívásában ideális. A textil tisztítófelületeket továbbá integrálni lehet alumíniumsínes rendszerekbe is. Fontos tudni, hogy a nyomtatáshoz használt színek a szőnyegen a szálak állásától és a megvilágítástól függően eltérő színárnyalatokat mutatnak.

Kültérre jelenleg HD nyomtatású, gumi szőnyeg áll rendelkezésre sárleszedő képességgel, bonyolult képek és grafikák, illetve céges logók és feliratok megjelenítésére. Különleges megoldás az alumíniumsínekbe integrált színes kefékkel is elérhető: viszonylag egyszerű szöveg a különböző színű sörtékkel kirakható a szennyfogó járófelületére.

kapcsolódó termékeink

minden szennyfogó termék Egyedi logós szennyfogók