linóleum burkolatok

Költöztesse a természetet épületeibe!

A világ legtermészetesebb közületi melegburkolata.

Tekercses linóleum padlóburkolat

antiallergén, bakteriosztatikus és szokatlanul kellemes

A linóleum sokak számára nem jelent többet, mint egy régi, unalmas burkolat a panelházak padlójáról. Nos az igaz, hogy régi, de valójában soha, sehol nem telepítették a házgyári épületekben.

A hiedelemmel ellentétben a linóleum egy végtelenül környezetbarát és komfortos burkolat. Gyártástechnológiája teljes mértékben kizárja a műanyagokat, lágyítókat és mesterséges színezékeket, ezek helyett teljesen hétköznapi alapanyagokból készül.

A neve a lenre utal, aminek olajából a linóleum cement készül fagyantával. A hozzáadott mészkő őrlemény és faliszt egészíti ki, és az így kapott granulátumot kalenderezik egy juta hordozóra.

A tekercsekben előállított linóleum padlóburkolatként jó zajszűrő, ráadásul bakteriosztatikus, aminek köszönhetően kiválóan alkalmas közösségi területekre.

Bővebben a témáról az alábbi cikkben olvashat:
Miből készül a linóleum?

 

Tekercses linóleum burkolatok online termékkatalógus

Moduláris linóleum padlóburkolat

végtelen kombinációk, de nem hűvös kocka

Harmónia a természettel

A linóleum burkolat nagy előnye, hogy több fajta textúrával és színben állítható elő. Különböző formákra vágva és vegyesen lerakva lélegzetelállító padló alakítható ki.
A tervezés során játszani lehet a különböző színekkel, árnyalatokkal és textúrákkal, mint a márvány vagy a faerezet szerű csíkok. A 100×25 cm, 100×15 cm, 25×50 cm és 50×50 cm méretű modulokkal egyedi geometriák valósíthatók meg. Ellenálló képessége miatt gyakorlatilag bármilyen száraz, nagy terhelésű helyiségben bátran telepíthető, hiszen a ma is létező legidősebb linóleum burkolatok meghaladják a 70 évet.

 

Az idő vas foga sem hagy rajta nyomot

A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy az ideálisan párosított színek és formák évtizedekig állják a divat és az idő kihívásait közületi és privát környezetben is. Karbantartása minimális, használata rendhagyóan kellemes, látványa pedig mindenhol elbűvölő.

Termékeink:

Moduláris linóleum burkolat online termékkatalógus

Klikk rögzítésű linóleum padlóburkolat

a minőség további extrákkal

 
 
 
 
 

Az 5G® klikkes konstrukció tovább javít a linóleum egyébként is kiemelkedő tulajdonságain. A HDF alapú hordozó és illesztő elemre egy zajszűrő parafaréteg, majd a 2,5 mm vastagságú linóleum kerül.

Az illesztékes rögzítés megkönnyíti a lerakást, ugyanis nincs szükség ragasztó alkalmazására. A parafa réteg 17 dB hangelnyelő tulajdonsága speciális zajszűrő hab aljzattal 21 dB-re növelhető.

A kellemes érzetet tovább növeli a linóleum bakteriosztatikus és antiallergén hatása.

Termékeink:

Klikk rögzítésű linóleum burkolatok online termékkatalógus

Fali és bútor linóleum

A linóleum további alkalmazási lehetőségei

A bútorok sem lehetnek kivételek, és még a fal is örül, ha linóleum kerül rá. Az antiallergén burkolatok nem csak a padlón alkalmasak az egészség megóvására, de használati tárgyaink és a bennünket körülvevő falakat is díszítheti.

Bútor linóleum

A linóleum számos előnye megjelenhet legtöbbet használt bútorainkon is. Alapvetően az esztétikai élmény miatt választják sokan, egyedi textúrája nagyban eltér a műanyag bevonatokétól, ráadásul nem lehet rajta ujjlenyomatot hagyni. A linóleum sajátossága, hogy természetesen antisztatikus és bakteriosztatikus, így távol tartja magától port és meggátolja a mikroorganizmusok terjedését.

Fali linóleum

Tulajdonképpen azért tették először a linóleumot a falra, mert üzenőfalnak szánták. Ahol sok ötlet, vagy bármilyen más papírra vetett információ lát napvilágot, ott kézenfekvő megoldás az üzenő- vagy hirdető táblák alkalmazása. Mint kiderült a linóleum nem csak az üzeneteket, de a szemeket is vonzotta, így lett belőle fali dekorációs burkolat. Vágható, de tekercsben is a falra helyezhető.