Burkolatok hosszútávra, sok extrával

nagy forgalmú terekbe, speciális igényekre

Szennyfogó rendszerek

Az oktatási intézményekbe, sportlétesítményekbe  sokan járnak, ezért kiemelt szereppel bírnak a bejáratok szennyfogói. Az időszakosan nagy forgalom különösen nagy terheléssel van a padló burkolatokra, amik a behordott szilárd, főleg homokszerű szennyeződések miatt idő előtt kopásnak indulhatnak.

Egy optimálisan megvalósított szennyfogó rendszer a bejáratban letisztítja a nagyobb szilárd és a sáros, nedves szennyeződések nagy részét, míg a beltéri zónákban a maradékot szívja fel. Jól működő rendszer alkalmazásával megelőzhetők a nem tervezett burkolati karbantartások.

Szennyfogó rendszerek

Padlószőnyeg burkolatok

A szőnyegek varázsa mindenkire hat. Sokkal komfortosabb érzést biztosít, mint bármely más meleg- vagy hidegburkolat.

Oktatási intézményekben is a legbarátságosabb megoldás a padlószőnyeg. A rendszeres takarítása nem különbözik a népszerű közületi PVC vagy linóleum burkolatokétól, ráadásul ez is antisztatikus, bakteriosztatikus, de leginkább zajszűrő hatása miatt szeretik.

Padlószőnyegek

PVC burkolatok

Nagyobb kiterjedésű és nagy forgalmi terhelésű aljzat felületek burkolására a legideálisabb megoldás a PVC padló burkolók használata. A tekercsben elérhető ‘projekt PVC-k’ kifejezetten a közületi igények kiszolgálására fejlesztették. Minőségük és kinézetük nem különbözik a dizájn PVC-ktől elvártaktól.

A PVC burkolatok speciális tulajdonságokkal felruházva alkalmasak továbbá sportcsarnokok burkolására, de műtőkbe és laborokba kerülhetnek tisztatéri minősítésű típusok. Nagy belmagasságú terekben, folyosókon, illetve könyvtárakban  a zajszűrővel ellátott fajták csökkenthetik a zajszennyezést, illetve az alsó szintet érő lépés zajokat.

PVC burkolatok

Linóleum burkolatok

A linóleum meglepően sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik a műanyag-bázisú meleg és természetes hidegburkolatokkal szemben. Felhasználása ezáltal meglepően széleskörű, nem csak padlóra, de falra, sőt bútorokra is szokták telepíteni.

A sport jellegű felhasználásnál is természetes bakteriosztatikus és antisztatikus hatása miatt kedvelik. Szervertermekben, illetve drága elektromos berendezéseket használó helyiségekben használt nagy ellenállású típusok megakadályozzák a töltés szétválasztódás okozta sokkot, azaz a berendezésekre veszélyes elektromos kisülést (ESD jelenség).

Linóleum burkolatok

Fali burkolatok

Az intézményi épületek leginkább a költséghatékony fali burkolást részesítik előnyben, mégis egyre több helyen látni modern, színes falakat – főleg olyan helyeken, ahol az emberek kikapcsolódhatnak, pihenhetnek.

Tanulás vagy sportolás közben a fali dekorációk: a képek, matricák, poszterek, feliratok a helyiségek kellemes hangulatot kölcsönöznek. Az egyedi tapéták továbbá alkalmasak nagy méretben, nagy részletességgel bemutatni kis dolgokat – a falon.

Fali burkolatok

Ipari burkolatok

Legyen szó iskoláról, óvodáról, bölcsödéről, nagyobb sportlétesítményről, egy vagy több konyha és kiszolgáló pult és mosogató helyiség mindenhol megtalálható. Az ételek és italok készítésénél és kiszolgálásánál több veszélyforrást kell kikatatni a biztonságos és gazdaságos munkavégzéshez.

Az ipari padozat vagy munkaszőnyeg megvédi a dolgozókat az elcsúszástól, elvezetik a kiömlő folyadékokat, és megóvják a leeső tárgyakat. Mivel a legtöbb konyhai munkaszőnyeg rugalmas nitril-gumi keverékből készül, ezért ellenáll a kémiai hatásoknak és csökkenti a hosszas állómunka okozta fáradtságérzetet is.

 
Ipari burkolatok

Lábtörlő hatékonyság teszt!

3 napos lábtörlő hatékonysági teszt  egy 800 fős iskolában

2010. novemberében, 3 napon át egy 800 fős szakközépiskolában két fajta szennyfogó szőnyeg hatékonyságát vizsgáltuk.

Tekintse meg az tesztről készült kb. 4 perces összefoglaló videót:

Kérje helyszíni konzultációnkat!