HomeCLEARTEX HÍRLEVELEKSzakmai Hírlevél Tervezőknek – 2019.09.17.

Folytatódik a Cleartex szakmai előadás sorozata MÉK továbbképzési pontokért.

Ismerje meg Ön is a hatékony és stílusos szennyfogó rendszerek tervezésének módszerét!

Mi a  legkényelmesebb helyszín egy oktatásra?
Természetesen az Ön irodája.

Mi elmegyünk Önökhöz és szakmai bemutatót tartunk kollégáinak. 

Azok, akik ezen az oktatáson részt vesznek, nem csak a Cleartex szennyfogó rendszereit ismerhetik meg, hanem az ArchiCAD szennyfogó tárgyobjektumot is.

Az oktatáson résztvevők 1 MÉK továbbképzési pontot kapnak.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Online regisztráció: https://cleartex.hu/regisztracio/
E-mail: pokorni.flora@cleartex.hu 
Telefon: +36 30 297 81 28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, regisztráljon még ma!


Szennyfogó tervezői támogatás Cleartex ArchiCAD tárgyobjektummal

A Cleartex Kft. célja az ArchiCAD program alá fejlesztett szennyfogó tervező tárgyobjektum megalkotásával az volt, hogy levegye a tervezők válláról a termékismeret terhét. Használatával nagyságrendekkel egyszerűbbé válik az adott épület bejárataiba való szennyfogó szőnyeg tervezése, hiszen a program az épület adottságainak, várható forgalmának megfelelő lábtörlő javaslatokkal él a tervezési folyamat során. Van azonban ennek a munkának olyan része, ahol az építészen múlik az, hogy a betervezett szennyfogó rendszer valóban hatékony legyen. Ilyen például a megfelelő méretű szőnyegek alkalmazása, és a bejárat, zónaszemléletnek megfelelő kialakítása. Azt a néhány alapvetést, amire érdemes figyelmet fordítani a bejárati zóna kialakítása során, szívesen megosztjuk a tervezőkkel, szakmai előadásunk keretein belül. A képzést előre egyeztetett időpontban az építészirodákban tartjuk és a részvételért 1 MÉK továbbképzési pontot tudunk jóváírni. Jelentkezzen Ön is ingyenes szakmai előadásunkra.

Kattintson ide>>

 


Tervezés és Üzemeltetés – fontos együttműködés

Ne korlátokat állítsanak egymás elé, hanem nyissanak teret egymásnak!

A Cleartex jól ismeri mindkét szakmát, hiszen szoros kapcsolatban állunk mind a tervezőkkel, mind pedig az üzemeltetőkkel.

Halljuk és ismerjük a tervezői oldal dilemmáit:
– szükséges egyáltalán szennyfogót tervezni egy bejáratba?
– milyen méretű legyen, hogy fog majd kinézni?
– hogyan marad a beltér nagy ívű, szép és egységes felületű?
– nem lesznek-e zavarók a különböző burkolat fajták? 
Az üzemeltetők az alábbiak miatt szoktak panaszkodni a megfelelő szennyfogók hiánya miatt:
– csúnyák, koszosak a burkolatok napközben;
– a vizes padló miatt magas a balesetveszély kockázata;
– hamar elkoszolódnak még az emeleti padlószőnyegek is;
– gyakoribb nagytakarításra van szükség.
Ilyen problémák esetén sokkal nehezebb a mi dolgunk is, és sajnos már nem tudunk minden szempontnak megfelelni. A tapasztalatunk pedig az, hogy leggyakrabban a tervezők által vágyott esztétikum szenved csorbát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezért hívjuk fel a figyelmet minden alkalommal a szakmák igényeinek összehangolására. Szerencsére a kültéri -és beltéri szennyfogóink is szinte tetszőleges méret- és színválasztékkal rendelkeznek. Lehetőség van a burkolatba beépíthető, valamennyi stílusnak, miliőnek megfelelő védelmi zónát betervezni úgy, hogy az üzemeltetők is örömmel takarítsák, gondozzák azokat.
A tervező tekintsen előre, hogy az épületek használói élvezzék az elkészült épület minden terét!
Együttműködéssel, mindkét szakma szempontját figyelembe véve, esztétikus és hasznos megoldások születhetnek.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Alutrend szennyfogók a Nemzeti Táncszínházban

A szennyfogó tervezés iskolapéldája – a Nemzeti Táncszínház

Februárban került átadásra a Millenáris Parkban a Nemzeti Táncszínház új épülete, ahol legnagyobb örömünkre Alutrend, illetve Cleartex prémium szennyfogók tisztítják meg a betérő táncrajongók talpait. A szennyfogó rendszer a bejárati tisztító zóna mindhárom tervezési alappillérének tökéletesen megfelel: elegendően nagy méretű, a zónaszemléletnek megfelelő a kialakítású és jók a kiválasztott anyagok.
A méretet volt szerencsém személyesen egy előadás előtt tesztelni: a teljes rendszer 7 méter hosszú, amin kellően sok lépést tesznek meg a belépők ahhoz, hogy a felületek járás közben képesek legyenek letisztítani a szennyeződéseket és felszívni a nedvességet. Én legalább 10 lépést megtettem rajta, ami kell is egy olyan helyszínen, ahova egyszerre több száz vendég érkezik. Egy ilyen bejáratban jellemzően senki nem áll meg lábat törölni, így a szennyfogónak csupán a rajta megtett lépések alatt kell hatékonyan dolgoznia, ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő lépésszám. Az Alutrend lábtörlő ráadásul tűsarkú cipőben is kényelmesen járható, ami szintén fontos szempont egy színház esetében.
A méret mellett a zónaszemléletnek megfelelő kialakítás is kulcskérdés és a Nemzeti Táncszínház bejárata erre is tökéletes példa. Kültéren bordázott gumi járófelület tisztítja a darabosabb szennyeződéseket és biztosítja a csúszásmentes felületet, míg a szélfogóban ugyan abba az alumínium szerkezetbe prémium textil került. Ez már a finomabb port és a nedvességet zárja magába, funkciójában tehát más, stílusában mégis egységet alkot a rendszer. Ezt követően pedig szintén burkolatba építve, de már nem alusínbe húzva folytatódik a szélfogóban kezdett textil szennyfogó, ami maradéktalanul felszívja a talpakon maradt nedvességet és egyező anyaga miatt szerves folytatása az alusínes rendszernek.
Anyagminőség tekintetében az egész épületre és így a bejáratra is jellemző a prémium minőség – a Cleartex szennyfogók a lehető legmagasabb követelményeknek is megfelelnek, mind a hatékonyság, mind a biztonság, mind pedig az esztétika szempontjából.
Nagy büszkeséggel tölt el miket, hogy a Nemzeti Táncszínház bejáratába magyar gyártású szennyfogó rendszer került és reméljük, hogy Önök közül is minél többen ellátogatnak ebbe a gyönyörű épületbe, ami méltó helyszínt ad a magyar táncművészeti alkotásoknak.


Ma is tanultam valamit!

Gyakran találkozUNK azzal a helyzettel, hogy úgy szeretne valaki minőségi melegburkolatot vásárolni, hogy kizárólag a kopásállósági értékre alapozná a választását.

De ez ennél sokkal összetettebb kérdés. Ugyanis a kopásállóságon kívül még van néhány fokmérője annak, hogy olyan padlót válasszon, ami valóban hosszú évekig kiválóan szolgálja a helyiséget.

A kopásállóságért egy speciális fedőréteg felel, ez a PVC esetében a PUR védőréteg, míg a linóleumoknál a TopShield 2 védőréteg. A mai poliuretán koptatórétegek rendkívül ellenállók és maga az anyag sem reped, vagy törik még évek múltával sem.

AC kóddal jelölik a kopásállóságot.

A kopásállósággal sokszor összekeverik az alkalmazhatósági osztályt. Ez az érték azt jelöli, hogy mekkora forgalmú helyiségekbe ajánlott lerakni a burkolatot. A 31-est alacsony forgalmú helyiségekbe javasoljuk. A 32-est a közepes forgalmú helyiségekben használhatjuk. A 33-as pedig a nagy forgalmú helyiségekbe, irodákba, üzletekbe ajánlott.

Ezen túlmenően fontos egy melegburkolat esetében az LRV (Light Reflectance Value) azaz a visszatükröződési érték. A látható és használható fény százalékos mérése, mely visszatükröződik a felületről megvilágításkor. A LRV-t érdemes figyelembe venni szín választáskor. A fekete fényvisszaverődési értéke 0% és elnyeli az összes fényt. A fehér szín fényvisszaverődési értéke 100%. Elengedhetetlenül fontos információt közvetít az NCS érték. A numerikus színkódokkal, az ún. NCS Jelzésrendszerrel bármely szín precízen definiálható, annak érdekében, hogy a helyiségbe legjobban passzoló burkolat kerüljön.

 

 


 

0 thoughts on “Szakmai Hírlevél Tervezőknek – 2019.09.17. Folytatódik a Cleartex szakmai előadás sorozata MÉK pontokért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Telefon:+36 23 887 400
E-mail:cleartex@cleartex.hu
Elérhetőségek
Kérjen tőlünk árajánlatot!

Válasszon árajánlatkérő űrlapjaink közül!

Töltse azt ki, majd kattintson a Kérem az árajánlatot! gombra. Kollégáink munkanapokon 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.