Hamarosan átadásra kerül a Multifunkcionális Sportcsarnok

Célegyenesbe fordult a Népligetben épülő Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok kivitelezése. A két évvel korábban kezdődő, mostani állapotában folyó munkálatok már befejezés előtt állnak. Az összesen 50 ezer m² alapterületű kézilabda csarnok a Market Építő Zrt. fővállalkozó tervezésében és kivitelezésében jön létre, ezzel megépítve Európa egyik legnagyobb arénáját.

Forrás: octogon.hu

A 20.022 férőhelyes aréna belső terében már a szakipari munkák zajlanak, ahol a Cleartex Kft. szakemberei is azon dolgoznak, hogy a tervezett átadás megvalósuljon. A monumentális épületben több, mint 350 m² Alutrend® szennyfogó szőnyeg kerül telepítésre, melyek négy bejáratban, a főbejárat, két oldalsó-, és média bejárat területén látja majd el feladatukat, emellett az előtérben és VIP látványlift térben is találkozhatnak az alumínium sínes szennyfogókkal a látogatók.

A kifejezetten nagy forgalmú bejáratokhoz tervezett speciális szennyfogó rendszereink akár több ezer főt megmozgató rendezvény esetén is hatékonyan megálljt parancsolnak az utcai szennyeződéseknek és a nedvességnek, hogy azok a cipőtalpakra tapadva ne kerüljenek be az épületbe. Ezáltal évszaktól és időjárástól függetlenül gondoskodnak a tisztaságról és a nézők komfortjáról, csökkentve a takarítási költségeket.

Fotó: Cleartex Kft.

A Sportcsarnok átadását követően már jövő év elején betölti funkcióját, ugyanis január 13. és 30. között tartják a Magyarország és Szlovákia közös rendezésében megvalósuló 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot. A hivatalos megnyitó és EB mérkőzések előtt az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) próbamérkőzések keretében teszteli a csarnokot. A sportágak mellett az aréna helyet ad majd a későbbiekben különböző rendezvények, kiállítások és vásárok lebonyolítására is. Az új létesítmény minden bizonnyal Budapest nemzetközileg ismert jelképe lesz a jövőben, éppen ezért a kivitelezés során a kimagasló minőség minden tekintetben elengedhetetlen, melyhez a Cleartex Kft. büszkén adja névjegyét.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu 
Fotó: MTI