Cleartex szennyfogó rendszerek alkalmazása az újjáépült Főőrség és Lovarda épületeiben

A Hauszmann program keretében, a Budai-várban újjáépítésre került a Lovarda és a Főőrség épülete. A Lovarda 21. századi multifunkcionális rendezvénytérként működik, a Főőrség épületébenben pedig étterem és kiállítótér várja a látogatókat. Mindkét épületben jelentős a látogató- és vendégforgalom, ezért az üzemeltető a Cleartex Kft.-t bízta meg, hogy a bejáratokat esztétikus és hatékony szennyfogó rendszerrel lássa el. A két épület eltérő funkciójából adódóan, a szennyfogó szőnyegeknek is eltérő igényeknek kellett megfelelni.

A Lovarda bejáratánál nedvszívó Cleartex Classic szennyfogó került telepítésre
Cleartex Collect szennyfogó a Főőrség épületében kialakított kávézó bejáratánál

A Lovarda épületében alkalmi jellegű, de nagy létszámú rendezvényeket fognak tartani. Ezért a prevenció kialakításánál lényeges szempont volt, hogy a főbejáratnál elhelyezett szennyfogók mozgathatók legyenek, a cipőtalpakból távolítsák el az apró kavicsokat, (ezzel elkerülve a fa és terazzo burkolatok sérüléseit) és itassák fel a nedvességet.

Cleartex Classic a Lovarda főbejárat szélfogójában kialakított 2. szennyfogó zónában

A Lovarda bejáratánál egy két zónából álló rendszerrel került megoldásra a szennyfogó terület kialakítása: a bejárat külső részén egy időjárásálló, kaparószálakat tartalmazó Collect szennyfogót helyeztek el, a szélfogóban pedig egy barna Classic szennyfogót, ami színében is illeszkedik az épület belső tereihez.

Lovarda gazdasági bejáratánál Cleartex Aktív szennyfogó, 6-8 lépés hosszúságban

Az épület gazdasági bejáratainál szintén kiemelt fontosságú a szennyeződések bekerülésének megakadályozása. Az épület sajátosságai miatt itt csak az ajtókon belül helyezhettek el a szennyfogó szőnyegeket. Ezeknél a bejáratoknál a funkcionalitáson volt a hangsúly, ezért Cleartex Aktív szennyfogókat alkalmaztak, antracit színben. Mindkét bejáratnál megfelelő hosszúságú szennyfogó területek lettek kiépítve, hogy 6-8 lépésen keresztül ezeken áthaladva hatékonyan tisztítsák és szárítsák a cipőtalpakat.

 A Főőrség épületében működő kávézó esetén a fa padlóburkolat és a vendégeket fogadó exkluzív látvány megóvása volt a fő szempont. Ezt a feladatot két zónából álló szennyfogó rendszerrel oldották meg: a kültéri Collect szennyfogók a darabos szennyeződésektől tisztítják meg a cipőket, a beltéri Classic szennyfogók a nedvességet itatják fel. Ezáltal az épület belső terei tiszták és nedvességtől mentesek lesznek a takarítások közötti időszakokban is. 

A Főőrség épületben elhelyezett Cleartex Classic szennyfogók gondoskodnak a tisztaságról

Professzionális szennyfogó rendszer kialakításával csökkenthetők a takarítási költségek, növelhető a fa padlóburkolat élettartama és a vendégeket mindenféle időjárási körülmények között is tiszta bejárat fogadja.